.

.

Main menu: | | | | | | |

Från schema till färdigt kort

CAD-kurs - Kurs i mönsterkorts- och kretskortskonstruktion

Kursen är inte baserad eller inriktad på ett visst CAD-verktyg, tvärtom är den tänkt som utbildning i hur man ska göra en layout på bästa sätt med avseende på slutprodukten, inte med avseende på vilket program man jobbar med. Det är ändå många som frågar efter en "CAD-kurs" när de egentligen vill lära sig göra bra layouter.

Kursen kommer hjälpa dig att få grepp om alla fallgropar som finns och som väsentligt kan fördyra ditt projekt. Som ”caddare” sitter man som spindel i nätet och har kontakt med elektronik­konstruk­törer, komponentingenjörer, mönsterkortstillverkare, kretskorts­till­verkare, m.fl. Att förstå kraven dessa ställer är nyckeln för en framgångsrik produkt.

Kurs i mönsterkorts- och kretskortskonstruktion

Nästa kurs är planerad till 6 - 7 maj, 2019. Kursen kommer hållas på Scandic Frimurarehotellet i Linköping.

I kursavgiften på 10 200 kronor ingår kursdokumentation, kaffe och lunch. Moms tillkommer.

Observera: Vi har ett "Early Bird"-erbjudande för dig som bokar kursen senast 2 månader innan kursstart!

Det kan vara idé att vara snabb för att försäkra sig om plats! Vi har ju hoppat över ett par kurstillfällen och vårkursen 2018 blev full, kursen innan dess blev fullbokad efter en vecka! Tyvärr kan vi också drabbas av, som vi gjorde höstkursen 2018, att vi måste boka av lokalen eftersom det en månad innan kursstart inte finns tillräckligt många anmälda.

Klicka på kursbroschyren nedan för ytterligare information om kursen, i pdf-format, för beskådande och/eller utskrift. Under detta finns också anmäl­nings­blankett.
Kursbeskrivning


Här finns en anmälningsblankett med det du, och vi, behöver.

Allmänt om kursen

Kursen drivs i egen regi och den hade nypremiär hösten 2012, efter några års uppehåll. Kursen vänder sig i första hand till dig som jobbar med layout eller i anslutning till den/de som gör det. Även du som jobbat några år med layout har en hel del att dra nytta av när det gäller alla aspekter av ditt jobb och hur det påverkar alla som på något sätt använder eller förädlar det du gjort, oavsett om det är elektronikkonstruktörer eller de som tillverkar kortet.

Kursen kommer schemaläggas så att man, om man har rimligt lång resa, kan klara sig med en övernattning.

Preliminära kurstider är dag 1: 09:00 - 17:00, dag 2: 08:15 - 16:15.

Läs mer i bifogat kursprogram. Du rekommenderas att anmäla dig snarast! Det är flera som frågat efter denna kurs så den kan bli fullbokad på kort tid.

Planerade kurstillfällen

Att kursen "Mönsterkorts- och kretskortskonstruktion" varit populär bland de som gått kursen råder det ingen tvekan om! Flera av deltagarna hör fortfarande av sig med frågor och funderingar och de har även undrat ifall det blir någon mer kurs eftersom de har kollegor eller vänner som vill (eller behöver) gå kursen.

Vi har som mål att hålla kursen höst och vår. Vår känsla är att detta är de perioder som passar allra bäst för kurser. Om möjligt försöker vi också lägga kursen i anslutning till mässor eller liknande så att du som deltagare kan passa på att göra två saker vid samma tillfälle.

Efterföljande kurs är inte spikad, men planen är att det blir en kurs hösten 2019 också. Är du snabbare än oss, det vill säga att du anmäler dig före vi fixat information om kursen, då får du nuvarande pris, early bird-rabatt på 1000 kronor plus en extra rabatt på 500 kronor! Din anmälan är givetvis inte bindande förrän vi bestämt plats och exakt kursdatum.