.

.

Main menu: | | | | | | |

Från schema till färdigt kort

Nyheter hos CAD-Resurs

Senast uppdaterad i februari 2019

Tryck på stockholmskontoret

Visst är det lite festligt: vi har en man på plats i Skåne men den vi skickade på uppdrag till Lund var Bengt. Det hade kunnat bli riktig cirkus eftersom vi fick förfrågan om uppdrag i Stockholm när Bengt precis startat uppdraget.

Nej, vi är inte helt galna. Vi hade orsaker till att låta Anders slippa dagpendla från norra Skåne till södra. Familjen måste givetvis få gå först och speciellt när familjen växer.

Nu har Bengt återvänt till Stockholm men han hann knappt ta sig till kontoret förrän det var dags för nästa uppdrag. En befintlig kund behövde återigen lite assistans så Bengt sitter återigen hos kund, fast nu i Solna.Nu blir det kurs igen!

Närmare bestämt blir det kurs den 6-7 maj på Scandic Frimurarehotellet i Linköping.

Som vanligt har vi ett ”early bird” erbjudande för de av er som registrerar sig tidigt, läs mer om detta på kurssidan.Evertiq Expo Linköping, 8 maj 2019

EvertiqExpo
Glöm inte registrera dig som besökare på Evertiq Expo! Klicka på loggan ovan för att komma till informations- och anmälningssidorna.

Vi fortsätter finnas med på Evertiq Expo i Linköping som utställare. Vi uppfattar det som att det är både rätt utställare och besökare för oss. Vi tror givetvis också på att det "släpper" och kommer massor med besökare.

För din planering: Evertiq Expo Lund hålls 26 september, 2019. Vi finns på plats där också.Minskat tryck på våra Mentorlicenser

Vi har givetvis inte hundra procent kontroll på vad alla våra kon­kur­ren­ter och alla våra potentiella kunder gör men vi kan nog med säkerhet säga att några konkurrenter bytt sina mentorlicenser mot andra layoutverktyg och några av dem har gått i pension. Detta borde ju i så fall rimligen inneburit att vi skulle fått fler mentorjobb men eftersom detta inte har inträffat tolkar vi detta som att Mentors kundbas i Sverige minskar. Vi har också sett exempel på kunder som bytt bort sin/sina licenser för Xpedition PCB.

Vi kan gissa orsakerna till detta. Vi vet ju att vi i Xpedition har ett CAD-verktyg som är otroligt kompetent. Vi har under flera år läst hur andra CAD-verktyg fått nya, tidsbesparande, funktioner. Det ingen brytt sig om att säga/skriva är att dessa funktioner har vi haft den senaste 15 åren, eller mer.

Någon på Mentor måste tro att verktyget är så bra att det säljer sig självt. Det kanske det är, men tyvärr är det ingen som vet det...

Nu känns det som om Innofour håller på att ta upp den tappade bollen. Man börjar puffa mer för PADS Professional. Detta är ju, om man förenklar, en ompaketering av Xpedition PCB med flera funktioner/program som normalt är otroligt kostsamma hos Mentor. Dessa ingår när man köper en PADS Pro. Visst, viss funktionalitet är borttagen men mycket av godsakerna finns kvar. Dessutom kan man ju köra gamla PADS om man behöver.

Detta känns ju unikt! Att kunna köra dyraste editorn men bara betala en bråkdel!

Jo, tjena! Det är väl 13-14 år sedan OrCAD blev en bantad version av Cadence Allegro. Där har vi verkligen möjligheten att fritt växla mellan billigaste OrCAD och dyraste Allegro. Givetvis får man färre funktioner ju billigare licens man valt. Det är exakt samma databas och inga funktioner eller inställningar blir förstörda av att öppnas i en "sämre" version.

I Mentors fall rör det som om en konvertering mellan PADS Pro och Xpedition. Denna konvertering är dock enbart en flagga som sätts någonstans.

Vi ska vara ärliga och säga att flera kunder nu kräver att vi sitter på plats hos dem. Några av dessa har Xpedition PCB. Det bidrar ju också till ett minskat tryck på våra mentorlicenser, trots att vi egentligen jobbar med just detta verktyg.