.

.

Main menu: | | | | | | |

Från schema till färdigt kort

Nyheter hos CAD-Resurs

Senast uppdaterad i april 2022

Ingenting har varit som det brukar de senaste dryga två åren. Planer och nyheter har ändrats, skjutits på och/eller ställts in. Nu håller vi tummarna för att det normala återvänder...

äntligen PCB-designkurs i Linköping, 11-12 oktober 2022!

Efter flera inställda kurstillfällen är det nu dags (vi håller tummarna).

Vi har bokat kurslokal på Frimurarehotellet i Linköping 11-12 oktober. De som varit anmälda till de inställda kurserna har givetvis fått förtur och redan innan detta kurstillfälle nu blivit officiellt har vi tillräckligt många anmälningar! Vi skulle vilja säga att vi har till­räck­ligt många för att kunna garantera en kurs men pandemin har ändrat betydelsen av ordet garantera...

Vi har tidigare kallat kursen för en kurs i mönsterkorts- och kretskortskonstruktion. Vi i dinosauriegenerationen tycker det är tydligt men modernt språkbruk pekar entydigt på att det är PCB-design som är det korrekta svenska (!?) begreppet för detta. Det är samma innehåll, dvs en kurs i hur man gör sin PCB-design på bästa sätt. Inte vilka knappar man trycker på i sitt layoutverktyg (för de kurserna håller de som säljer sina CAD-verktyg själva). Det här är en kurs för att lära dig hur man gör en layout så att den fungerar såväl elektriskt som produktionstekniskt, oavsett om du jobbar i ett gra­tis­verk­tyg eller ett verktyg för en halv miljon.

Kursen vänder sig till dig dig som gör dina egna layouter. Både dig som är relativ nybörjare och dig som är lite mer erfaren. Den vänder sig också till dig som jobbar nära PCB-designern och funderar på varför denne inte gör som du vill. Förhoppningen är att man genom kursen förstår att det finns fler delar som påverkar hur man bäst gör sin design.

Vi har insett att den stora vinsten med att vi åker runt i landet och "tar kursen till våra deltagare" inte riktigt blivit som vi tänkt: De flesta deltagarna har rest i alla fall! Det har oftast bara varit någon enstaka deltagare från orten vi hållit kurserna i. Vi har alltså beslutat att Linköping ligger relativt "centralt" i Sverige med närhet till tåg och bussar. I ärlighetens namn är det också i Linköping vi haft flest "lokala" kursdeltagare.

Det finns också flera hotell i centrum, nära centralstationen och resecentrum, där det dessutom finns bra lokaler att hålla kursen i.

Som vanligt har vi ett ”early bird”-erbjudande för de av er som registrerar sig tidigt, läs mer om detta på kurssidan.Evertiq Expo Malmö, 4 maj, 2022

EvertiqExpo
Glöm inte registrera dig som besökare på Evertiq Expo! Klicka på loggan ovan för att komma till informations- och anmälningssidorna.

Evertiq Expo Lund har vuxit ur sin kostym och nu blivit Evertiq Expo Malmö. Vi fortsätter finnas med på detta Evertiq Expo, som utställare. Vi uppfattar det som att Expot i Malmö har både rätt utställare och besökare för oss. Vi hoppas de flesta tidigare Lundbesökarna blandas med nya besökare från Malmöregionen.Linköpingskontoret flyttade 1 okt 2021

Storhetsvansinne? Ekonomiska problem? Nej, varken eller.

Hyreskontrakt skrivs, och förlängs, normalt tre år i taget. Det ska dessutom sägas upp nio månader före kontraktets utgång. Vart tredje år har vi alltså funderat på vad som är bäst: Sitta kvar de kommande cirka fyra åren eller söka nytt?

Denna gång var beslutet att vi skulle kunna sitta kvar tre år till men vi "måste" flytta efter det eftersom vi delar lokal med "vår" bok­fö­rings­firma. Den kommer möjligen läggas ned på grund av pension om tre-fyra år.

I ärlighetens namn har vår gamla lokal varit lite för stor men att flytta till mindre yta med bibehållen kostnad har ju inte varit aktuellt. Nu har vi hittat en bra lokal på S:t Larsgatan 22A. Även denna ligger nära Centralstation/Resecentrum och Linköpings centrum.

Det nya kontoret är förvisso mindre än vårt gamla kontor men det är ytterst välplanerat och vi kommer ha stora möjligheter att växa om och när det blir aktuellt.