.

.

Main menu: | | | | | | |

Från schema till färdigt kort

Nyheter hos CAD-Resurs

Senast uppdaterad i februari 2015

Nu blir vi fler!

Nej, vi ska vara ärliga och säga att vi faktiskt inte alls blir fler! Däremot händer det saker som skulle kunna tolkas på det sättet:
Åqvist Data AB
Vår IT-leverantör sedan många år tillbaka lämnar sin stora lokal och stoppar in skrivbord och några hyllor i ett av våra rum. Vi har svårt att tro att vi kommer behöva det rummet inom de närmaste åren och vinsten att ha IT-supporten på nära hand uppväger eventuella nackdelar. Nu ska vi vara ärliga och säga att tiden som vi har IT-supporten på plats förmodligen kan räknas i några få timmar per vecka. Övrig tid kommer nog spenderas hos andra kunder.

Elektronikkonstruktören vi skriver om på första sidan är en "gammal" bekant till oss. Det som hänt nu är bara att vi formaliserat sättet på hur vi ska samarbeta ifall någon av våra kunder känner att det finns behov av en elektronikkonstruktör, för konstruktionshjälp, konstruk­tions­granskningar eller liknande. Lars-Erik kommer sannolikt inte hjälpa oss, eller våra kunder, med speciellt stora projekt, men bara att veta att han finns är en stor trygghet för oss. Om det dyker upp någonting kommer vi sannolikt höra oss för ifall han har tid med oss, eller er. Risken är givetvis överhängande att hans tjänster efterfrågas av någon annan, vilket är fallet just i skrivande stund.

Den sista nyheten är egentligen den viktigaste: Från och med nu är Anders Bengtsander tillsvidareanställd. Det var egentligen ingenting att fundera på, från företagets sida, eftersom han gjort ett bra jobb det året han varit här och han är synnerligen uppskattad av både kollegor och kunder. Vi är givetvis tacksamma för att även Anders trivs med vårt sällskap och vill vara med i "gänget" i förhoppningsvis många år till.

Vi ställer ut på TEC Stockholm

TEC Stockholm
Den 7 maj 2015 arrangeras TEC Stockholm på Quality Hotel Friends. Vi har bokat en plats och ser fram emot att träffa dig!

Som ni säkert redan vet håller Evertiq i den här mässan, som är en enklare "table top"-variant. Det innebär att det inte byggs några exklusiva montrar utan syftet är att skapa en mötesplats mellan leverantörer och kunder. Vi ställer givetvis ut som leverantör, men vi kommer också gå runt och prata med de som leverar till oss, alternativt till våra kunder.

För att göra resandet, både för oss och våra kunder, lite mer rationellt kommer vi förlägga vår Mönsterkorts- och Kretskortsutbildning dagarna före TEC. Tanken var att vi skulle bokat kurslokal på samma hotell som TEC, men vi var alldeles för sena med att boka. Nu blir det istället i vårt kontorshotell i Kista, inte alltför långt bort ifall man vill ha ett hotell som passar båda. Läs mer om kursen genom att trycka på "Kurs"-knappen ovan. Läs mer om TEC, och anmäl dig, genom att klicka på TEC-loggan ovan.