.

.

Main menu: barbour jacket ukCeline Brown Leather Wallet Black Walletugg boots台灣專櫃isabel marant salenew balance outlet紐巴倫996 | | | | | | |

Från schema till färdigt kort

Nyheter hos CAD-Resurs

Senast uppdaterad i december 2014

Vi bygger nytt!

Vi håller på att snickra ihop en ny hemsida med hjälp av ett verktyg från SiteSmart. Vi har beställt en grundmall, anpassad enligt våra önskemål, som vi nu fyller med innehåll.

Tanken med en ny hemsida är att komma ifrån problemet med uppdatering (eller snarare bristen på uppdatering) som idag sker om den ansvariga har tid att göra det! Efter sidan är sjösatt kommer vi vara minst tre personer som kan stoppa in nyheterna när de är nya, inte ett halvår senare!

Steg ett är givetvis att komma överens om vilken information som ska flyttas med från nuvarande hemsida, steg två är att göra det på ett sätt som stämmer med nya ”tänket” på sidan. Tredje steget är att fylla mallen med innehåll.

Möjligen kommer vi använda verktyg från SiteSmart för utskick av nyhetsbrev. Jag gissar att vi då blandar nyhetsbrev av papper med elektroniska nyhetsbrev, men det kommer inte bli mer än kanske två av varje per år.

Stå ut med oss ett tag till så kommer det bli bättre! Den nya sidan är en bra bit på väg.

Samtliga på CAD-Resurs CID-certifierade

Den 18-20 november fanns Rob Walls från PIEK IEC på plats hos CAD-Resurs för att utbilda och certifiera mönster­korts­kon­struk­törer­na.
CID Training
– Våra kunder och tillverkare av mönster-/kretskort använder sig allt mer av hänvisningar till IPC-standard och hänvisar allt mindre till andra standards, såsom den danska PERFAG standarden, som ofta användes förr i den här delen av världen. Detta innebär att IPC standards är viktigt för oss och våra kunder och vi beslutade oss för att få ett officiellt erkännande av att vi har kunskap och kännedom om de IPC standards som rör vårt arbete och de produkter vi arbetar med för våra kunders räkning.

Redan 2004 certifierades Johan Lindh, både i CID och efterföljande certifikat CID+. Som kuriosa kan nämnas att det även då var Rob Walls som var kursledare och sedan höll i certifieringen, fast då i egna kurslokaler i Heerlen i Holland.

Nu har alltså alla på CAD-Resurs kontor i Linköping Kista blivit CID-certifierade vilket är ett obligatoriskt första steg mot en CID+ certifiering.

Ännu mer Altium!

Innan den här uppdateringen på hemsidan berättade vi att vi investerade i fler licenser. Då rörde det sig om OrCAD. Vi ser också en tydlig uppgång i förfrågningar om jobb i Altium vilket gjorde att vi lagom till semestern kostade på oss ytterligare en licens. Redan efter ett par veckor när vi köpt vår tredje licens för Altium hade vi tre samtidiga projekt i verktyget. Det känns alltid bra med ett kvitto på att de investeringar vi gör uppskattas av er kunder!

Är vi nöjda nu då? Nja, vi stöter hela tiden på beläggningstoppar som tyvärr stressar oss. Vi kan inte gärna ha sju licenser av alla de verktyg vi har, men vi får acceptera att vi måste ha fler licenser än vi är mönsterkortskonstruktörer. För tillfället har vi nio licenser på sju konstruktörer. Det kan i vissa fall vara någon för lite, men vi vet inte vilket verktyg som vi behöver en licens till i, förrän vi får en topp. Möjligen kan vi hyra en licens eller lösa det med förskjutningar i arbetstid.

Farväl Expedition PCB!

Det är inte ofta leverantörerna av CAD-verktygen tar bort någonting! Det har dock Mentor Graphics gjort!! Bli inte oroliga, det enda de tagit bort är ett "E". Från och med nu heter verktyget Xpedition. Vi har väntat länge, länge, på denna release! Vi drar igång med viss försiktighet! Det är en mycket stor förändring (inte bara ett borttaget "E" med andra ord), så vår pilotinstallation är i Kista och vi har redan en kund som vill jobba i den nya versionen. Vi ser egentligen ingen risk att starta med nya releasen, men vi vill inte låta någon kund ovetandes vara försökskanin utan att vi är tydliga med detta. Gissningsvis går vi över till den nya releasen en bit in på det nya året.

Vi kommer senare med en mer uttömmande recension av den nya versionen av programmet och vi hoppas kunna visa er godsaker som gör livet enklare både för er och för oss.

Vi vill önska er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

I år ligger verkligen helgdagarna på ett sådant sätt att det nästan är omöjligt att inte ta ledigt klämdagarna och få en lång samman­hängande ledighet till låg "kostnad"! De allra flesta av oss kommer också ta ledigt klämdagarna. I princip samtliga kunder vi pratat med tänker göra detsamma så vi hoppas, och tror, att ni inte blir lidande av att vi inte finns på plats.

Är det helt kört ifall något måste göras eller kollas? Räkna med att det inte finns mer än någon enstaka av oss på plats. Vi kanske har telefonen på, men vi kanske inte släpper pepparkakan, utan fortsätter att tugga ett par dagar till. Vi kommer inte heller hålla koll på varandras mailboxar de här dagarna.

Det är nog också så att ni får prova att ringa flera innan ni får svar. Våra mobilnummer finns på sidan "Din CAD-Resurs" även om de inte står i klartext. Ring 072 - 717 73 xx, där du ersätter xx med numret vid varje person.