.

.

Main menu: | | | | | | |

Från schema till färdigt kort

Nyheter hos CAD-Resurs

Senast uppdaterad i februari 2014

TEC 2014 - Träffa oss på TEC i Stockholm

"The Evertiq Convention" har nu blivit "The Evertiq Conference". Det har också expanderat från att vara enbart i Lund till att nu vara i Göteborg, Stockholm och Lund. Vi kommer besöka TEC i Göteborg och alltså ställa ut i Stockholm och Lund.

Vill du veta mer om TEC, klicka på någon av logotyperna nedan. Där kan du också kostnadsfritt registrera dig som besökare.


Förnyad satsning på OrCAD

Det dyker alltid upp diskussioner vilket CAD-verktyg som är bäst. Det finns givetvis stora skillnader mellan verktygen, men för oss som servicebyrå är den viktiga frågan: Vilket verktyg vill kunden att vi jobbar i? Vill kunden att vi jobbar i verktyg "X" spelar det ingen roll om vi så har tio andra verktyg. Det är i alla fall fel verktyg.

OrCAD, från Cadence, har fått stark konkurrens av Altium, vilket inneburit att de inte kunnat ligga på latsidan. Man har nu bra simu­lerings­verk­tyg som ingår i programmet, man har 3D-stöd och man har fortfarande fördelen av att vara skalbar: OrCAD är en strippad variant av Cadence Allegro och det går alldeles utmärkt att hoppa mellan de två tack vare att databasformatet är detsamma.

Vi har därför beslutat oss att investera i ytterligare en licens och skicka två personer till på utbildning. På detta sätt hoppas vi att vi mer aktivt kan hitta OrCAD-kunder, inte bara vänta på att de hör av sig.

CAD-Resurs blir nu sju!

Redan föregående nyhetsbrev skvallrade om att vi hade lite mer att göra än vi egentligen mådde bra av! Eller, om vi ska vara korrekta: vad ni, våra kunder, mådde bra av.

Nu har vi en lösning som är perfekt för alla parter; Anders Bengtsander hoppar in med omedelbar verkan (24/2). Han har i många år gjort layout till Sonys mobiltelefoner. För att göra bilden än mer perfekt har han jobbat i ”rätt” verktyg!

Om Anders själv får berätta vem han är:
Jag har jobbat med mönsterkortslayout på Sony Mobile i Lund från 2007 fram tills att utvecklingen lades ner. Jag har erfarenhet av FPC, Rigid-Flex och komplex PCB layout från prototyp till färdig produkt. Har jobbat med all teknologi som ingår på ett mönsterkort i en mobiltelefon men framför allt RF-teknologi.

Jag har tidigare bott nio år i Malmö men är sen ett år nyinflyttad till Stockholm och håller fortfarande på att utforska stan.

Jag reser gärna och ofta blir det några utlandsresor om året, senast till USA och Iran. När jag får tid över ägnar jag mig gärna åt musik, läsning, fotografi eller löpning.


Problem med mail och hemsida

Under vecka 2 slutade plötsligt både våra mail och vår hemsida att fungera. Har du skickat något du tror inte kommit fram, skicka det igen, är du snäll!
Den skyldige
Efter viss panik och ett antal telefonsamtal stod det klart vad som hade gått fel. "Någon" hade glömt att meddela adressändring så den årliga fakturan (och påminnelsen) gick till gamla adressen. Postens efter­sändning gäller bara ett år. "Någon" sitter nu med dumstruten på och får stå ut med att visa upp sig här på hemsidan (dock utan strut).