.

.

Main menu: | | | | | | |

Från schema till färdigt kort

Nyheter hos CAD-Resurs

Senast uppdaterad i januari 2016

Lycka till David!

En cirkel sluts när David nu lämnat oss för att återvända till sin gamla arbetsgivare. Det är givetvis tråkigt att David lämnar oss, men det är samtidigt trevligt att se att hans gamla avdelning på SAAB vågar anställa igen och att David tror på en trygg framtid där. Vi önskar naturligtvis både David och SAAB lycka till i framtiden och hoppas att SAAB snart har för många layouter att göra så att de kan dela med sig till oss igen. Vi vill också tacka för det utomordentliga jobb David utfört under sin tid på CAD-Resurs!
David

Mer investering i OrCAD

En nyhet som vi faktiskt glömde att berätta i förra nyhetsbrevet är att vi i somras uppgraderat en av våra PCB licenser så att vi numera har två OrCAD PCB Designer Professional samt att vi skaffade oss CIS-tillägg till våra två OrCAD Capture. Detta gör det lite lättare för oss att stötta våra kunder som gör sina konstruktioner i OrCAD.

Nu blir det kurs igen!

Närmare bestämt blir det kurs den 9-10 maj i Linköping. Detta är dagarna innan Evertiq för första gången gästar Linköping med sin ”The Evertiq Conference”. För de som vill gå kurs och inte bor i närheten ger det er möjlighet att få ut ännu lite mera av er resa då ni kan lyssna på spännande föredrag och träffa leverantörer dagen efter kursen är färdig.

Som vanligt har vi ett ”early bird” erbjudande för de av er som registrerar sig tidigt, läs mer om detta på kurssidan.

TEC Linköping 2016

TEC Linköping
Vi tycker grunden i TEC är sund, både rätt utställare och besökare för oss. Att en ny mässa inte drar så många utställare och besökare är kanske naturligt. Vi hoppas dock att TECs första försök i Linkö­ping blir en succé. Vi har varit dåliga på att "tjata" på våra kunder att komma och besöka oss och alla andra utställare. Vi får skärpa oss nu när TEC kommer till vår "hemmaplan".Ny Mentorlicens på CAD-Resurs!

I höstas köpte vi en PADS Professional licens av Innofour och knappt hade licensen kommit innan vi fick en ny kund som ville ha ett jobb gjort i just denna version av PADS. Eftersom PADS Professional egentligen är en variant av Xpedition PCB kunde vi köra direkt utan några problem.

Turligt kan man tycka men vi hade dessutom lite otur när vi fick en förfrågan om jobb i den ursprungliga PADS-versionen precis efter detta jobbet. Eftersom det var tight med tid kände vi att vi inte kunde ta oss an detta uppdrag då vi inte hunnit träna oss själva i den versionen av verktyget och det hade inte varit rättvist mot varken kunden eller oss själva om vi åtagit oss detta uppdrag.

Nu har en av oss hunnit med att bekanta sig med knapparna i verktyget och känner sig rustad att ta sig an jobb. Även om vi är övertygade om att kunskapsnivån är god kommer vi att vara med på nästa PADS kurs som vår leverantör, Innofour, anordnar, så att vi får någon slags officiell certifiering på att vi kan verktyget.