Kontakt

Din CAD-Resurs

Även om målsättningen inte primärt varit att söka efter Sveriges "vassaste" mönsterkortskonstruktörer har det blivit så att stor kompetens attraherat nya medarbetare med stor kompetens. Även en "rookie" hos oss har över tio års erfarenhet av mönsterkortskonstruktion!

Linköping

Johan Lindh, CID+ *
072 - 717 73 50

Ägare och grundare av CAD-Resurs.

Har jobbat med mönsterkortslayout sedan 1984. Förutom minimalt med administrativa uppgifter hamnar komplexa high-speed-konstruk­tioner hos mig. Jag ägnar mig också åt producer­bar­hets­frågor.

När jag inte jobbar är det golf som gäller. Jag spelar så mycket det går, men inte blir jag bättre för det!

Jag har förmånen att ha en fru som är lika golftokig som jag, skillnaden är att hon kan spela.

Våra två vuxna barn är måttligt roade men de har i alla fall hängt med.

Är jag på resa brukar jag passa på att ge näring till ett annat intresse: arkitektur. Här är jag mer ensam, för vem kan väl egentligen älska en industrifastighet från början av 1900-talet, mer än en riktig nörd?

Oavsett om det är golf- eller arkitekturutflykter brukar kameran vara nära till hands.

* Certifierad i “Advanced PCB Design Principles” av IPC Designers Council i september 2004.

Verktyg: Xpedition PCB, Altium och Allegro/OrCAD.

Erika Axelson, CID+ *
072 - 717 73 52

Har jobbat i nästan tjugo år med mönsterkortslayout. Även jag jobbar med alla typer av layouter men ofta hamnar lite mer komplexa kort hos mig. Dyker det upp systemfrågor eller enklare programmering tar jag hand om det.

Jag ägnar en hel del tid åt att både följa och följa med på barnens olika aktiviteter. På schemat finns fotboll, ishockey, innebandy och simning.

Jag ser även till att jag själv får springa på en innebandyplan ibland.

* Certifierad i “Advanced PCB Design Principles” av IPC Designers Council 1 juni, 2018.

Verktyg: Xpedition PCB, Altium och OrCAD.

Är detta din plats?

 

Fundera på ifall stolen ovan skulle passa dig! Både den och skrivbordet är mycket anpassningsbara! Tyvärr är de inte flyttbara utan de finns i Linköping.

Trots pandemi, när det kanske borde varit lugnare än vanligt, har vi fått tacka nej till en del uppdrag. Vi har fått förfrågningar om uppdrag som har varit på plats hos kunder, fast tyvärr på orter där vi inte riktigt kan ställa upp med någon på plats. Flera uppdrag har varit långa uppdrag, vilket vi inte heller riktigt har klarat av med nuvarande personalstyrka.

Vi känner också att vi ibland saknar en extra resurs även för korta, snabba, uppdrag. Vi är lite "tunna" på Altiumresurser men även resurser för Cadence Allegro eller OrCAD.

Känner du att du är en driven PCB-designer och kan dessa verktyg, eller något av dem? Vi tror att du har jobbat i flera år med PCB-design. Vi tror att du haft många kontakter med både elektronikkonstruktörer, mönsterkortstillverkare och monteringsfirmor så du, precis som vi, vet vilka krav som ställs på en bra layout.

Hör av dig till Johan Lindh så kan vi se hur vi kan komplettera varandra!Verktyg: Altium och Allegro/OrCAD.

Borås

Claes Johansson, CID+ *
072 - 717 73 55

Jag har jobbat med mönsterkortslayout i 16 år på Ericsson (MINI-LINK).

Jag började min bana i Supermax ECAD (IPL), men efter några år bytte vi över till Mentor BoardStation RE. 2008 gjorde vi ännu ett byte av verktyg till Cadence Allegro, som jag har jobbat i sedan dess.

Layoutmässigt har jag gjort kort med mikrovågor, RF, analogt, digitalt, high-speed och kraft. Många av korten har det varit mixade tekniker på. Jag har även gjort ett antal SKILL-script genom åren, för att effektivisera och göra arbetet lättare.

På fritiden tränar jag, tillsammans med min fru, vår dotters fotbollslag. Jag spelade själv fotboll aktivt, i div 4 som högst, men trappade ner ganska tidigt för att spela i reservserier och veteranfotboll. Sen sa kroppen ifrån och nu är tränarsysslan enda kontakten med sporten, förutom att jag gärna tittar på fotboll på TV också.

Jag spelar gärna Playstation när det blir lite tid över.

* Certifierad i “Advanced PCB Design Principles” av IPC Designers Council 1 juni, 2018.
Notera: Certifierad för CID+ 1 juni, 2018.

Verktyg: OrCAD/Cadence.

Per Fläde, CID *
072 - 717 73 53

Nejdå, jag är inte någon nyanställd, jag har bara bytt efternamnet Hagberg mot Fläde.

Har jobbat med mönsterkortslayout i 12 år på Ericsson (MINI-LINK).

Introduktionen till mönsterkortskonstruktionen gjordes i SuperMax ECAD, ramlade över till Mentor BoardStation RE för att sen landa i Cadence Allegro.

Har arbetat med de flesta korttyper, RF, analogt, digitalt och kraft. Många av projekten har varit kombinationer av de olika teknikerna.

På fritiden är jag en badmintonspelade hemmafixare. Bor i en 50-tals villa som håller på att uppgraderas till modern standard.

Det blir många projekt, både ute och inne. Hade drömt om en uppvuxen trädgård, men ibland är skillnaden mellan uppvuxen och förväxt hårfin. Granhäcken som en gång varit nyplanterad och fin är numera en 10 meter hög skog, och kommer den dag den tas ner att ge många kubik ved.

* Certifierad i “PCB Design Principles” av IPC Designers Council i mars 2018.

Verktyg: OrCAD/Cadence.

Osby (hemkontor)

Anders Bengtsander,
CID *
072 - 717 73 58

Jag har jobbat med mönsterkortslayout på Sony Mobile i Lund från 2007 fram tills att utvecklingen lades ner. Jag har erfarenhet av FPC, Rigid-Flex och komplex PCB layout från prototyp till färdig produkt.

Jag har jobbat med all teknologi som ingår på ett mönsterkort i en mobiltelefon men framför allt RF-teknologi.

Jag jobbar normalt från ett kontorsrum i Osby.

Jag har tidigare bott nio år i Malmö, därefter några år i Stockholm och jag är numera bosatt i Osby.

Jag reser gärna och ofta blir det några utlandsresor om året. När jag får tid över ägnar jag mig gärna åt musik, läsning, fotografi eller löpning.

* Certifierad i “PCB Design Principles” av IPC Designers Council i november 2014.

Verktyg: Xpedition PCB, PADS och OrCAD.

  • LINKÖPING
  • S:t Larsgatan 22A, 582 24 LINKÖPING
  • Växel: 013 - 23 83 33
  • info@cad-resurs.se
  • BORÅS
  • Skaraborgsvägen 21, 3 tr., 506 30 BORÅS
  • Direkt: 072 - 717 73 55
  • Växel: 013 - 23 83 33
  • info@cad-resurs.se

Skicka ett meddelande till oss idag

Skicka ett meddelande till oss idag med hjälp av formuläret eller kontakta oss via informationen nedan. Vi hjälper dig gärna med dina frågor. Vi kommer att svara så snart som möjligt.