Nyheter

Nyheter hos CAD-Resurs

Senast uppdaterad i maj 2023

Den största nyheten är kanske att vi har en ny hemsida. Vissa delar är inte helt klara. Andra delar har vi valt att inte ens ta med. Vi kommer se till att kontaktuppgifter och liknande är uppdaterade och sedan blir det fokus på nyheter...


2023-09-14

Kurs i PCB-design

Efter pandemin har vi genomfört två kurstillfällen. Vi hade bokat kurslokal på Frimurarehotellet i Linköping denna höst men vi måste tyvärr skjuta denna kurs till våren 2024. Exakt datum är inte spikat men vi återkommer inom kort med det.

Vi har tidigare kallat kursen för en kurs i mönsterkorts- och kretskortskonstruktion. Vi i dinosauriegenerationen tycker det är tydligt men modernt språkbruk pekar entydigt på att det är PCB-design som är det korrekta svenska (!?) begreppet för detta. Det är samma innehåll, dvs en kurs i hur man gör sin PCB-design på bästa sätt. Inte vilka knappar man trycker på i sitt layoutverktyg (för de kurserna håller de som säljer sina CAD-verktyg själva). Värt att notera: ”Samma innehåll” är en sanning med modifikation! Innehållet är kraftigt omarbetat. Vissa avsnitt plockas bort men ligger som ”överkurs” i kursmaterialet.

Det här är en kurs för att lära dig hur du gör en layout så att den fungerar såväl elektriskt och mekaniskt som produktionstekniskt, oavsett om du jobbar i ett gratisverktyg eller ett verktyg för en halv miljon. 
 

Kursen vänder sig till dig som gör dina egna layouter. Både till dig som är relativ nybörjare och till dig som är lite mer erfaren. Den vänder sig också till dig som jobbar nära PCB-designern och funderar på varför denne inte gör som du vill. Förhoppningen är att man genom kursen förstår att det finns fler delar som påverkar hur man bäst gör sin design.

Vi har insett att den stora vinsten med att vi åker runt i landet och "tar kursen till våra deltagare" inte riktigt blivit som vi tänkt: De flesta deltagarna har rest i alla fall! Det har oftast bara varit någon enstaka deltagare från orten vi hållit kurserna i. Vi har alltså beslutat att Linköping ligger relativt "centralt" i Sverige med närhet till tåg och bussar. I ärlighetens namn är det också i Linköping vi haft flest "lokala" kursdeltagare.

2023-09-14

Evertiq Expo Göteborg, 20 september, 2023

Vi ställer ut på Evertiq Expo i Göteborg 20 september. Hoppas vi ses där! Några av oss kommer finnas på plats! Hör av dig om det är någon speciell av oss du vill träffa! Annars är vi lika trevliga allihop...

 

Det blir vår första gång som utställare på Expot i Göteborg. Vi har ju testat alla andra (som ju nu lagts ned). Expot i Lund, som ju numera är Expot i Malmö, har vi alltid upplevt som positivt. Göteborg har ju många utställare och vi hoppas förstås på en lika god tillströmning med besökare som vi haft i Skåne. Vi kommer givetvis också passa på att prata lite med andra utställare när vi ändå är på plats men vårt fokus är förstås att finnas där för dig som vill komma och prata med oss!

 

Skulle det vara så att du inte kan vara på plats i Göteborg kommer vi även nästa år ställa ut på Evertiq Expo i Malmö, 16 maj.