Kurs i mönsterkorts- och
kretskortskonstruktion

CAD-kurs - Kurs i PCB design

Tidigare kallad "Kurs i mönsterkorts- och kretskortskonstruktion" vilket känns språkligt förlegat. Kursen är dock, i princip, densamma men givetvis förbättrad. Kursen är inte baserad eller inriktad på ett visst CAD-verktyg, tvärtom är den tänkt som utbildning i hur man ska göra en layout på bästa sätt med avseende på slutprodukten, inte med avseende på vilket program man jobbar med. Det är ändå många som frågar efter en "CAD-kurs" när de egentligen vill lära sig göra bra layouter.

Kursen kommer hjälpa dig att få grepp om alla fallgropar som finns och som väsentligt kan fördyra ditt projekt. Som ”caddare” sitter man som spindel i nätet och har kontakt med elektronikkonstruktörer, komponentingenjörer, mönsterkortstillverkare, kretskortstillverkare, m.fl. Att förstå kraven dessa ställer är nyckeln för en framgångsrik produkt.

Kurs i PCB design

Vår kommande kurs hålls på Frimurarehotellet i Linköping, 28 - 29 maj, 2024.

Är du nyfiken på kursen finns mer information nedan. De fem första som anmäler sig blir belönade med ett lägre pris, "Early Bird".

Vi har ju inte "Early Bird"-erbjudandet enbart för att vara snälla. Vi måste alltså bestämma om vi ska köra eller ställa in i god tid före kursstart. Genom att du bokar tidigt hjälper du till att ge oss indikation på ifall vi blir tillräckligt många, i tillräckligt god tid, för att ta ett beslut.

Klicka på kursbroschyren intill för ytterligare information om kursen, i pdf-format, för beskådande och/eller utskrift. Under broschyren finns också länk till anmälningsblankett.

Allmänt om kursen

Kursen drivs i egen regi och den hade nypremiär hösten 2012, efter några års uppehåll. Kursen vänder sig i första hand till dig som jobbar med layout eller i anslutning till den/de som gör det. Även du som jobbat några år med layout har en hel del att dra nytta av när det gäller alla aspekter av ditt jobb och hur det påverkar alla som på något sätt använder eller förädlar det du gjort, oavsett om det är elektronikkonstruktörer eller de som tillverkar kortet.

Kursen kommer schemaläggas så att man, om man har rimligt lång resa, kan klara sig med en övernattning.

Preliminära kurstider är dag 1: 09:00 - 17:00, dag 2: 08:15 - 16:15.

Läs mer i bifogat kursprogram. Du rekommenderas att anmäla dig snarast! Det är flera som frågar efter denna kurs så den kan bli fullbokad på kort tid.

Planerade kurstillfällen

Att kursen "PCB design" varit populär bland de som gått den råder det ingen tvekan om! Flera av del­tagarna hör fortfarande av sig med frågor och funderingar och de har även undrat ifall det blir någon mer kurs eftersom de har kollegor eller vänner som vill (eller behöver) gå kursen.

Vi har haft som mål att hålla kursen höst och vår. Vår känsla är nog från och med nu att det kanske enbart blir en kurs per år. Det tar mycket tid för oss och vi har de senaste åren bara haft en kurs per år.

Vi planerar ett kurstillfälle i taget. Efterföljande kurs är inte spikad, men planen är att det blir en kurs varje vår. Är du snabbare än oss, det vill säga att du anmäler dig före vi fixat information om kursen, då får du nuvarande pris, early bird-rabatt på 1000 kronor plus en extra rabatt på 500 kronor! Din anmälan är givetvis inte bindande förrän vi bestämt plats och exakt kursdatum. Det kan också bli så att din/er preliminärbokning får oss att välja kursort nära dig.